Deze experts kom je tegen op het congres

 

Sabine Uitslag

Sabine Uitslag is sinds 2018 projectdirecteur Werkplezier bij FWG Progressional People onder de titel Chief Inspiration Officer. Sabine is van oorsprong verpleegkundige, gezondheidswetenschapper en bestuurder. Ze zet zich nu in om werkplezier op de bestuurlijke agenda’s te krijgen.

 ‘Ik heb een missie en dat is te komen tot 1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg in Nederland. Dit kan en wil ik niet alleen doen; dat zullen we samen moeten doen, door verbindingen te maken.’

Sessies: College Tour en De Basis draait door

Prof. Dr. Floortje Scheepers

Ik houd me bezig met verschillende innovatieprojecten waarmee ik de GGZ hoop te transformeren naar een netwerkorganisatie waarin kennis en kunde gedeeld worden en behandeldoelen gezien worden als een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

De belangrijkste projecten zijn

PsyNet

PsyData

De verhalenbank

Sessie: College Tour

Simeon Karsten (Vitamine Z)

Simeon Karsten (32), oprichter van Stichting Vitamine Z, is een jongvolwassene die zelf vijf jaar geleden in een depressie stortte. Als geestelijk verzorger met een filosofie achtergrond organiseert hij jaarlijks festivals, workshops, trainingen en lezingen rondom het thema falen en imperfectie. Zijn missie is om imperfectie normaal te maken als preventie tegen de epidemie van burn-out en depressie.

Sessie: Holy Shit Show

Michiel Linssen

Ik ben werkzaam als GZ-psycholoog, spreker, schrijver en trainer. Ik probeer te leren hoe ik een steeds betere therapeut kan worden. Eigenlijk hoe ik ieder moment de beste versie van mezelf kan worden. Ik probeer anderen (cliënten, hulpverleners, organisaties) daar ook toe te inspireren en verder mee te helpen. Daar leer ik dan ook weer van. Ik deel dit in dialogen, therapie en stukken die ik schrijf. Doe je mee?

Sessie: Hello Goodbye

Grietsje Visser

Grietsje Visser is directeur Mindfit, onderdeel van Dimence Groep. Grietsje is bestuurslid van de Stichting Kwaliteit in Basis GGZ (KiBG) en onderdeel van de programmacommissie van het Congres Basis GGZ.

 

Sessie: De Basis draait door

Marnix Pauwels

‘Marnix Pauwels (Arnhem, 1968) is copywriter, columnist, auteur, geluksfilosoof, dichter, coach, vader, liedjesschrijver/zanger, liefhebber van mooie vrouwen, gelegenheidsvisser en erkend ervaringsdeskundige op het gebied van zo’n beetje elke psychische stoornis denkbaar. Na een leven vol roekeloze verslavingen, eindeloos verstoppen en keihard cynisme, kwam hij begin 2013 tot een inzicht dat alles compleet veranderde. Sindsdien is hij bijna fulltime een onverstoorbaar blije eikel.’

Sessie: De Basis draait door

Wing Yan Man

Wing Yan Man (31) kwam een aantal jaar geleden onverwachts in een burn-out terecht. Ze verlaat het bedrijfsleven en richt de 3310-School for Millennials op. Nu geeft ze workshops en trainingen ter preventie van burn-out en adviseert ze millennials (personen geboren tussen 1980 en 2000) en young professionals op het gebied van zelfzorg, energiebehoud en personal branding.

Sessie: Holy Shit Show

Herman de Hoogh

Mijn naam is Herman de Hoogh. Sinds 1986 werk ik in de geestelijke gezondheidszorg als psycholoog, vanaf 1999 als GZ-psycholoog en vanaf maart 2018 bij Mentaal Beter in Tiel. Mijn specialisatie is oplossingsgerichte gesprekstherapie. Bij deze aanpak wordt naast de moeilijkheden vooral gelet op mogelijkheden en krachten van een cliënt om zelf weer tot oplossingen te komen. Neem ook eens een kijkje op www.oplossingsgericht.nu

Sessie: Het rollenspel

John van der Sanden

John van der Sanden is een standup-cabaretier. Hij kijkt en luistert onopvallend -als een vlieg op de muur – en slaat toe -als een dolle wesp- met een lied of een standup tekst die - als een mug in je slaapkamer – blijft rondzoemen.

www.johnvandersanden.nl

Sessie: De Basis draait door

Danny Moerman

Danny is psycholoog bij Mindfit. "Ik ben opgeleid in CGT, EMDR, ACT/mindfulness. In behandeling kijk ik vanuit helicopterview naar wat jij nodig hebt en pas de behandeling daarop aan. Ik hou van een laagdrempelige en open benadering." 

Sessie: Het rollenspel

Chantal Koopmans

Directeur Bas is Dichtbij: “Bas heeft zoveel potentie omdat het doelgericht is en uitgaat van positieve gezondheid. De cliënt voert zijn eigen regie over de behandeling. Bas biedt hulp bij datgene waar de cliënt zelf mee aan de slag wil; in gesprekken maar zeker ook met behulp van e-health. Ik heb de overtuiging dat je juist met basis ggz echt in staat bent om aan te sluiten bij de vraag van huisartsen en gemeenten en dat je hiermee de SGGZ kan ontlasten."

Sessie: De Basis draait door

MIND Young Studio

Wie begrijpen het beste wat voor content jongeren willen zien en wat hen helpt? Volgens ons zijn dat jongeren zelf! Daarom lanceerden wij in mei 2019 de MIND Young Studio, een online platform om jongeren te helpen om te gaan met psychische problemen en het taboe hierop te doorbreken. De MIND Young Studio wordt gevormd door vier creatieve jongeren die hun eigen ervaringen gebruiken om deze doelen te bereiken. Zie ook: https://mindyoung.nl/projecten-en-campagnes/mind-young-studio.

Sessie: De Basis GGZ Pubquiz

Samen Sterk zonder Stigma

Klaas Pieter Derks van Samen Sterk zonder Stigma is ervaringsdeskundige en projectmanager. Hij schuift aan bij de talkshow De Basis draait door en draagt een column voor. 

Sessie: De Basis draait door

Carla Steeman

Nadat ik in 2001 mijn diploma Sociaal Pedagogische Hulpverlening haalde, ben ik gaan werken als Cognitief Gedragstherapeutisch Werker in verschillende GGZ-instellingen. 

In 2006 ben ik begonnen met improvisatietheater. Eerst met theatersport (zoals 'De Lama's) en al gauw met 'Lange improvisatie' (zoals 'De vloer op').

Ik merkte dat de lessen en de voorstellingen mij vrijer maakte. Als je leert improviseren, leer je tegelijkertijd flexibeler te zijn, open te staan voor wat er in je omgeving gebeurt en daarop in te spelen en je leert vooral je onzekerheid en angsten los te laten en 'uit je hoofd' te gaan. 

Maar bovenal leerde ik dat dit 'flexibel zijn' enorm veel plezier bracht.

Sessie: Het rollenspel 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren