Terug naar programma »

Hello Goodbye

Zaal: The Club

Tijd: 15:30 - 17:00

Expert: Michiel Linssen

Een effectieve therapeut beschikt over goede therapie-bevorderende interpersoonlijke vaardigheden, zoals samenwerken, hoop creëren en empathie. Dit zijn geen aangeboren talenten; het zijn vaardigheden. En vaardigheden kun je leren, verbeteren en moet je goed onderhouden.

Het belang van relaties voor mentale en lichamelijke gezondheid staat buiten kijf. De beoordeling van de therapeutische relatie door de cliënt is één van de belangrijkste voorspellers voor het therapieresultaat. Uit onderzoek blijkt het vermogen van de therapeut om de cliënt optimaal betrokken te krijgen in zijn of haar veranderingsproces het verschil te maken.

Hello Goodbye verwijst naar het programma van Joris Linssen waarin mensen op Schiphol vertellen over liefde, vriendschap en familie. De kern van het programma zijn relaties. En het is kortdurend; Joris Linssen bewijst in zijn programma dat je met een kort gesprek de kern kunt raken en hoe dat ook al jarenlang vele kijkers weet te raken. 

Leer tijdens de workshop Hello Goodbye waarom werken aan een (therapeutische) relatie belangrijk is en hoe je je vaardigheden kunt verbeteren en onderhouden. Leer het verschil te maken.

 

Bekijk de presentatie die Michiel Linssen gaf over de therapeutische relatie op het Congres Basis GGZ 2018:

eventregistratie
 eventregistratie